הטיפול למחלת פיירוני

הטיפול למחלת פיירוני Peyronie’s disease

מחלת פיירוני (Peyronie’s disease) היא מצב רפואי בו נוצרת רקמה צלקתית בלתי תקינה במעטפת הפין (tunica albuginea), מה שמוביל לעיוות בצורת הפין ולעיתים לתחושת אי נוחות או כאב בזמן זקפה.

התופעה הזו יכולה להקשות על קיום יחסים ולגרום למבוכה אצל הגברים הסובלים ממנה. העיוות מתרחש כתוצאה מהצטלקות, והסיבות למחלה אינן ברורות לחלוטין, אך יש קשרים אפשריים בין טראומה לפין, מחלות רקמת חיבור, ונטייה גנטית. המחלה עלולה להופיע פתאום או להתפתח בהדרגה, ולעיתים מובילה להחמרה במצב אם אינה מטופלת.

אפשרויות הטיפול במחלת פיירוני

קיימות מספר אפשרויות לטיפול במחלת פיירוני, אך יעילותן משתנה בין מטופלים. בעבר נעשו ניסיונות לטיפול תרופתי, תוספי תזונה וזריקות שונות לאזור הצלקת, אך רובם הראו יעילות מוגבלת. אחד הפתרונות החדשניים הוא טיפול באמצעות אנזים בשם קולגנאז (Xiaflex), אשר מוזרק ישירות לאזור הצלקת.

תפקיד האנזים הוא לפרק את הרקמה הצלקתית ולשפר במידה מסוימת את העיוות. עם זאת, הטיפול מראה שיפור מוגבל בלבד בעקמת, ולעיתים נדירות ישנן תופעות לוואי משמעותיות.

טיפול ניתוחי במחלת פיירוני

במקרים חמורים יותר, כאשר הטיפולים הלא פולשניים אינם עוזרים, ניתן לפנות לטיפול ניתוחי. אחד הניתוחים הנפוצים הוא ניתוח פליקציה (Plication), במהלכו מתקנים את העיוות על ידי קיצור הצד הבריא של הפין כדי ליישר אותו. ניתוח זה נחשב לפשוט יחסית ומציע יתרון חשוב בכך שהוא כרוך בפחות סיבוכים בהשוואה לשיטות אחרות, במיוחד בפגיעה בתפקוד הזקפה.

כמו בכל ניתוח, גם בניתוח פליקציה קיימים סיכונים וסיבוכים. אחד הסיבוכים השכיחים הוא קיצור יחסי של הפין. עם זאת, במחלת פיירוני, הפין עלול להתקצר כתוצאה מהצטלקות, ולכן השפעת הקיצור בניתוח עשויה להיות מועטה. ניתוחי פליקציה נחשבים לפתרון בטוח ויעיל עבור גברים המעוניינים לשפר את תפקודם המיני ואת המראה האסתטי של הפין.

דילוג לתוכן